My style

Min shopping hittills i år

Inlägget innehåller annonslänkar

Minimalt med shopping? Åtminstone under vintern – jag var duktig och höll mig till några få shoppade plagg under de kalla månaderna. Men som varje år – så fort våren (och värmen) kom väcktes inte bara min kalla, stelfrusna kropp till liv utan även shoppingbegäret! Jag har alltid shoppat mer under vårmånaderna. It is known.

Idag listar jag min shopping hittills i år och går igenom, plagg för plagg och accessoar för accessoar, hur de höll, om jag använt dem och kanske viktigast – om de var värda pengarna eller inte. Kritisk konsumtion är ledordet 2018.

Tibikjolen.. igen. Jag förstörde ju min första tibikjol i tvätten (jag har nog aldrig sagt så många svordomar samtidigt) och saknade den så mycket att jag var “tvungen” att köpa en till, exakt likadan.. Då vet man att man verkligen älskar ett plagg. Den har blivit min “rustning” när jag ska på något viktigt möte eller träffa nya människor – jag känner mig alltid bekväm och lite “extra” i det silkiga tyget som faller så fint. Be gärna en stilla bön för att något liknande tvätt-misstag aldrig händer igen.

Vita skjortor! Efter missödet med tibikjolen, som halvt ruinerade mig, tog det några veckor innan jag var på shoppingbanan igen. En mix av skuldkänslor och tomt sparkonto. Efter några veckor såg jag en bild av en vit skjorta, greps av oerhörda cravings, och slog till med två skjortköp, båda från H&M. Tycker de haft så fina saker i vår, särskilt från trend- och premium quality-kollektionen. Jag köpte en randig (klick!) och en klassisk vit i pimabomull (klick!) och har använt de båda till döds.

Sidenskjorta från H&M. Ni vet Gillian Anderson i The Fall? Om inte, se serien! Gillian är en gudinna. Hon spelar inte bara världens mest bad-ass kriminalkommissarie, hon löser alltid mord i vackra sidenskjortor. Jag binge-kollade om serien i höstas och blev väldigt sugen på att införskaffa just en sidenskjorta. Jag hittade denna (klick!) från H&Ms premium-kollektion och slog till direkt. Den är lite för varm att bära just nu, men när det blir svalare så. Då!

Baddräkt och bikini från Monki. De senaste veckorna har jag säkert spenderat hälften av min vakna tid på balkongen. Jag älskar att sitta i en svart baddräkt eller bikini, en stor slokhatt, stora solbrillor (och hög solskyddsfaktor) och lyssna på en ljudbok eller bläddra i en tidning. Det är magiskt. När jag ska iväg är det bara att dra på sig tibikjolen och hoppa i skorna. Då blir bikiniöverdelen som en croptop.

Loafers från Flattered. Platta skor är helt klart min grej. När man jobbar som jag gör, springer fram och tillbaka mellan klassrum och ofta har många ärenden/fikor/bloggevent efter jobbet, funkar inte klackar. Mitt senaste skoköp kommer från Flattered och är just en snygg, praktisk platt sko. Modellen heter Aurélie (klick!) och är väldigt mjuka, sköna och lädret härligt smörigt. Jag tycker dock priset är högt för var du får – det är en “normalsko” i alla avseenden.

ATP Atelier Volterra. Mitt bästa köp, utan tvekan, är min nya vardagsväska från ATP Atelier (klick!) Jag älskar kombinationen av klassisk och modern design, den “hårda”, boxiga modellen ihop med det smöriga, mjuka lädret som kommer åldras fint. Den har fått en del repor – lädret är helt obehandlat, annars kan ju en lädersort med textur vara mer “rep-resistent” – men det kan jag leva med.

Nätväska från Granit. Med ärenden, många paket i veckan med pressprov från PR-kontoren att hämta ut och såklart, vanlig mat-shopping, är det lätt att drunkna i plastpåsar. Och vi vet ju alla hur dåliga de är för miljön. Jag köpte en nätväska från Granit som blivit min ständiga följeslagare. Har den i väskan och tar fram när det behövs. Praktiskt, och snyggt!

Vilka är dina bästa och sämsta köp i år?

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *