My style

Min stil i vinter

Vinterns stil och inspirationskällor. I våras suktade jag efter The Row, började utforska det svartvita och drömde om vita sidenblusar. I somras ville jag svepa mig i luftiga kaftaner, köpte en fantastisk vit skjorta jag använt till döds och bar varma sommardofter av fikon och neroli. Vad inspirerar mig i vinter? Hur vill jag klä mig i kylan? Det är dags för ett moodboard.

Vinter 2018
Sockboots, svartvita scarfs och små smycken

Stickat i kashmir och merino
Ytterplagg med vida kjolar

Stövlar från Stuart Weitzman och sockboots från Balenciaga.

Gamla och nya klassiker. Lustigt hur vissa trendplagg kan förvandlas till klassiker som efter några månader känns helt självklara i ens garderob! Har ni också varit med om det? Trendplagg som “stannar kvar”. Sockbootsen är ett tillskott som jag inte kan se mig själv vara utan. Min stil i höst utgår från garderobsklassikerna, kappan, den vida kjolen, de smala byxorna och långärmade, enkla överdelarna, men jag adderar ett par sockboots till varje outfit.

Stickad tröja från & Other Stories, kjol från Tibi, sockboots från Balenciaga.

Stickat, kashmir och merino. Självklart ingen vinterstil utan den stickade tröjan. Men istället för de tjockare, “chunky” tröjorna dras jag till de lika mjuka och varma, men tunna varianter jag vet funkar varje dag. Tunna merinoblusar med rund ringning och långa ärmar till en vippig nederdel kommer alltid vara min nummer ett-outfit. Därefter kommer den stora, stickade varma tröjan tillsammans med ett par jeans de dagar allt annat är för kallt. Gärna med polo. Där har ni mig i vinter!

 

Ballerinas från Balenciaga, väska från ATP Atelier, topp från Arket, kappa från H&M och kjol från Tibi.

Att leka med volym. Jag älskar att leka med volym och väljer nästan alltid ett “större” plagg när jag klär mig. Jag älskar allt med vidd och “fluff” – kjolar framförallt men såklart också ytterplagg.Höstens bästa plagg blir därför självklart kappan! Det finns få saker som slår att vira in sig i, och knäppa, en vacker kappa som “kapslar in” allt fint under och sedan ta på sig vinteraccessoarerna. Låter flummigt men jag älskar det. Jag varvar min trench från Acne Studios på varmare, blötare dagar och bär min nya kappa från H&M i återvunnet ull på kallare dagar – läs mer om dem här!

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *