My style

Min stil v. 34: Totême Sample Sale, sensommarvärme och ny termin

Kjol från Filippa K, klänning (som blus) från Arket, liten väska från ATP Atelier
stråväska från Little Liffner, ballerinas från Repetto, solglasögon från Céline

MIN STIL v. 34

Det är första helgen efter semestern, jag har jobbat min första vecka HT20! Vi gymnasielärare är tillbaka i klassrummen, eleverna likaså och jag hoppas – håll tummarna – att det förblir så året ut utan mer distansundervisning. Med lärarjobbet igång igen är också min garderob tillbaka till det vanliga. No more loungewear! Jag får bära mina “vanliga” kläder och känna mig fin. Göra de där små vardagssakerna och ritualerna som gör mig glad: ha läppstift. Bära parfym. Ha fina skor. Lägga fram morgondagens kläder.. Älskar det.

Ny termin. I höst fortsätter jag konstvetenskapsstudierna. HT19-VT20 läste jag dräkt- och interiörhistoria, om klädmode och inredning från 1500- till 1800-tal i Europa. Nu: grunderna i konstvetenskap, från antiken till idag. Kursen är digital, men kompletteras med olika museibesök jag verkligen hoppas jag kan gå på. Kanske blir det virituella besök? Coronaanpassad kultur..

Totême Sample Sale. En av förra veckans höjdpunkter! Mitt favoritmärke till superpriser.. Kan det bli bättre? Jag kom hem med en blus jag funderat på att köpa, Armo, till en bråkdel av priset. Med en vid silhuett, vida ärmar och en knytdetalj vid halsen. Blusen är i svart lyocell, ett cellulosamaterial. Jag har flera blusar och klänningar från Totême i just lyocell. Skönt, svalt och hållbart.

Sommarvärme. Dock är det fortfarande varmt ute såhär i sensommartider och att klä sig snyggt i värmen är inte det enklaste. Speciellt om du har ett kontorsjobb att gå till, kanske en dresscode. Eller bara som jag, har en viss klädsmak som inte riktigt lirar med sommarmode.. Lider du också av svettmustasch (men vägrar klä dig i annat än svart och långärmat, om än luftiga långärmade blusar)? Här är några av mina tips:

  1. Bär kjol. Luftigt och skönt.
  2. Får du lårskav? Bär korta cykelbyxor, i bomull.
  3. Preppa skor med doftavstötande iläggssulor eller spraya dem med torrschampo – ingen doft här inte.
  4. Använd skjorta som ytterplagg. En strykt, vit skjorta är nästan lika ‘business’ som kavaj. Jag bär dem över mina favorittoppar från Wolford som är ärmlösa med hög hals.
  5. Om du sminkar dig, använd primer och settingspray för att “låsa” fast sminket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *