Beauty

Min vardagssminkning

 Inlägget innehåller annonslänkar

Jag älskar smink och allt som har med smink att göra – att läsa om nya produkter som ska lanseras, titta på makeuptutorials på Youtube, strosa runt på Sephora och NKs skönhetsavdelning och swatcha allt jag är nyfiken på, att blogga om mina nya sminkfavoriter och medelmåttor.. Listan är lång! Det allra bästa är förstås sminkandet i sig. Särskilt inför en fest när man kan ta lång tid på sig (och kan lyssna på musik och dricka vin samtidigt). Men hur ser min vardagssminkning ut?

Back to reality. Även om det är underbart att sminka sig, har jag inte tid att stå och dutta med tusen ögonskuggor tjugo minuter en regnig tisdagsmorgon när jag fått tandkräm på tröjan och bussen går om tre minuter. Det ska gå fort! OCH bli snyggt! Jag tror att jag lyckats få till rutinen rätt bra. Idag tänkte jag visa min vardagssminkning!

Primer. Primer undrar ni. Är inte det ett onödigt steg om man vill spara tid? Nej! Den extra minuten det tar att smeta (eller spraya) på en primer är värt det. Det är ett måste för att sminket ska sitta hela dagen. Annars rinner allt bara av. Med primer under basen slipper jag dessutom pudra bort den där glansigheten jag annars får efter lunch. Jag applicerar dock inte primer överallt – runt näsvingarna, hakan och pannan räcker.

Min senaste primerfavorit är Benefit Porefessional Pearl som lyckas med konststycket att både matta ner OCH ge lyster. Den har samma porfyllande egenskaper som den klassiska Porefessional men med tillsatt pärlemor. Ingen olja alltså – ingen risk för eftermiddagsglans. Om jag har extra bråttom har Smashbox ett Primer Water du sprayar på huden. Smidigt!

Foundation. Om det är något jag hatar är det när en foundation syns eller är bökig att applicera! Min absolut bästa foundation är Giorgio Armani Luminous Silk. Den är failproof! Den känns inte på huden, ger perfekt mängd täckning och jag kan smacka på den med händerna, eller med en BeautyBlender, och fortfarande få jättefint resultat. En lätt foundation som denna gör att jag får en snabb utjämning, inte en “hel kaka”. Efter foundation brukar jag istället lägga concealer där jag behöver extra täckning, som under ögonen och om jag är extra röd någonstans, som vid näsvingarna eller hakan.

 Glow. Jag har svårt att slita mig från highlighter – det är ett givet steg även i min vardagssminkning! Jag brukar sträcka mig efter en krämig variant i en ljus, silvrig nyans, antingen MAC Cream Color Base eller Becca Shimmering Skin Perfector. Jag applicerar dem med en stipplingborste, 180 från MAC, på kindben, brynben, näsan, amorbågen och lite i inre ögonvrån. Jag tycker att krämprodukter blir som bäst på kräm – därför tar jag highlighter innan jag pudrar.

Puder. Jag basen på plats med ett transparent löspuder, som Laura Mercier Translucent Powder, med en mjuk borste och en “duttande” rörelse. Swoschar du runt för mycket med en hård borste är risken att det “stör” basen under! Jag brukar även göra en lätt “baking” där jag trycker fast löspudret under ögonen med en beautyblender. Det gör att concealern sitter på plats hela dagen. Jag pudrar inte området jag highlightat – där vill jag ha allt glow jag kan få!

 

Palett. Två rouge, två highlighters och två bronzernyanser – allt i samma palett. Rena drömmen när man är stressad! Bara i med en borste och swoscha runt. ByTerry Sun Designer Palette lanserades förra sommaren. Sedan dess har man kommit ut med en till. Jag älskar dem båda och använder dem nästintill dagligen. Trots det har jag lång tid kvar tills de är slut (vilket känns skönt med tanke på priset..). Stora paletter kan lätt kännas otympliga i väskan, den här är tunn med en stor spegel. Praktisk och fin!

 

Bryn. Samma sak här: det måste gå fort OCH ge resultat! Jag orkar inte med några halvdana bryngeléer som knappt håller stråna på plats, eller skuggor som snabbt fadear ut. Ibland fyller jag i brynen, oftast kör jag bata bryngele. Min senaste brynfavorit kommer från IDUN Minerals och heter Perfect Eyebrows.  Jag använder färgen “dark”. Den har en liten borste som kommer åt ordentligt och en formula med mycket fibrer. Påminner om Benefit Gimme Brow som jag gillar, men i plånboksvänligare budgetvariant! Finns i butik från mitten av februari.

Läppar. Läppstift eller glans varierar efter humör – men jag har alltid något på läpparna! Nu är jag inne i en glansperiod efter förra årets matta liquid lipstick-läppar. Jag är svag för en nude läpp och väljer helst något beigerosa, gärna läppglansen från Clarins. Fransarna då, tänker kanske ni? Jag gör fransförlängning! Det kan vara mitt bästa skönhetstips någonsin. Att slippa kleta med mascara är guld värt på morgonen.

Hur sminkar du dig till vardags?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *