Beauty

Mitt bästa hudvårdstips

Inlägget innehåller annonslänkar

Använd solskydd! Det är mitt absolut bästa hudvårdstips, forever and ever. Det viktigaste steget i min hudvårdsrutin. Förutom självklara konsekvenser som brännskador och hudcancer bryter UV-strålning ner kollagen och elastin (gör huden mer slapp), ger pigmentförändringar och bildar fria radikaler (de där vi så desperat försöker förhindra genom krämer och serum med antioxidanter).

Tycker du solskydd är jobbigt? Glöm tjocka, feta krämer som lämnar en vit hinna. Idag finns flera lätta solskydd på marknaden som knappt känns på huden, som funkar lika bra i stan som på stranden!

Först en liten hudvårdslektion! Skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt skydd. Hudvårdskemi är så kul, håller ni med? Vill du läsa mer om solskydd, besök Karin som skrivit ett riktigt lärorikt inlägg här!

★ Kemiskt skydd: innehåller ingredienser som omvandlar UV-strålarna till ofarlig värme. Doftar typiskt “solskydd”.

★ Fysikaliskt skydd: små partiklar av titanoxid och zinkoxid reflekterar bort UV-strålarna. Vattenfast och ett bra alternativ för känslig hud. Idag har de flesta tillverkare lyckats skapa små, små partiklar som inte lämnar en vit hinna.

 ★Vilket är bäst? Jag föredrar en mix av båda. Tyvärr skyddar inte alla ingredienser mot alla typer av strålning. Viktigare är att se till att solskyddet du använder har UVA-skydd, hög solskyddsfaktor och framförallt: att du använder tillräcklig mängd produkt! Använd alltså ett solskydd som inte känns läbbigt kletigt även om du applicerar rikligt!

De solskydd jag bloggar om idag är riktigt bra. De lämnar ingen vit hinna, kladdar inte, funkar bra under smink och har ett högt SPF som skyddar ordentligt. Och såklart UVA-skydd! Det är ett måste.

EVY Daily UV Face Mousse. Jag har älskat EVYs kropps-solskydd i flera år. De gör det mest o-kletiga solskyddet på marknaden. Nu har man äntligen släppt en ansiktsvariant och jag är SÅLD! Mousset är perfekt o-kletigt och torkar matt, toppen under smink. Här har man dessutom adderat antioxidanter, hyaluronsyra och kollagen som vårdar huden.

Cicamed SPF Protection Booster. En otippat bra kräm som vid första anblick inte känns så spännande, men som har allt du behöver. Man har lyckats med konststycket att skapa en bra, återfuktande fuktkräm som också är solskydd, med SPF30, vitamin E, sheasmör och peptider. Som dessutom är ekologisk! Bra för dig som inte orkar smörja med fuktkräm OCH solskydd – här får du två i en.

Murad City Skin SPF 50. Murad är ett märke jag tycker det ska pratas mer om – produkterna funkar verkligen! No fuzz, bara bra ingredienser med mycket forskning bakom. City Skin skyddar både mot UV-strålning, infraröd strålning, blått ljus från skärmar, avgaser och föroreningar. SPF50 (såklart) och en formula som inte känns på huden. Perfekt för lata dagar – ibland blandar jag i några droppar av en högtäckande foundation och får en GRYM bas.

Exuviance Sheer Daily Protector. Bredspektrigt fysikaliskt solskydd med både titandioxid och zinkoxid. Denna har färg vilket är perfekt för mig, men lär vara för mörk eller ljus om du har annan hudton än “ljusbeige”. Mitt enda minus. I övrigt toppenbra: max-skydd, torkar matt, med hudvårdande ingredienser.

Vem älskar solskydd här inne förutom jag?

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

4 Comments

  • Saffron

    Jag är typ ett totalt freak som älskar solskydd lite för mycket!! Tjatar sååå mycket på alla jag känner att de ska smörja sig o har alltid med mig en flaska i väskan.

  • Hannah Tullgren

    Hehehe, skickar påminnelse-sms till folk jag vet inte smörjer sig. Till slut blir de tvungna för att slippa tjat (plus att jag ger dem en bild av hur de kommer se ut när de är 50). Beställde faktiskt Evy nu. Hoppas på att bli lika nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *