Beauty

Patyka: min nya ekologiska rutin

Minimalismutmaningen är igång! Och så är det nya året. I januari är det, som jag bloggade om här, hållbara märken som står i fokus på bloggen – och vad är då bättre än att kicka igång året med en ny, ekologisk hudvårdsrutin?

Under hösten använde jag en hel serie från Verso och älskade resultaten. Vill du läsa mer om det – finns ett långt inlägg här. Nu när flera av Verso-produkterna tagit slut är det dags att pröva en ny serie som legat och väntat, närmare bestämt sex produkter från det franska eko-lyxmärket Patyka.


“Certified as organic, cruelty free, vegan and Made in France, PATYKA’s products sublimate your skin for a remarkable beauty”

Patyka är franskt, grundat på 1920-talet av en ungersk apotekare som flyttat till Paris. Märket har länge varit populärt i Frankrike och sålts på franska apotek, men har inte sålts i Sverige förrän nu. Märket är helt nytt för mig – jag hörde talas om Patyka först i samband med deras lansering på The Lobby för några veckor sedan.

På vilket sätt är Patyka ett hållbart märke?
– Samtliga produkter är ekocertifierade av Ecocert, med helt ekologiska ingredienser
– Märket är Leaping Bunny-certifierat (alltså inte testade på djur) och 36 av 38 produkter är veganska
– Tillverkningsprocessen är certifierad som “non-polluting”
– Förpackningarna är 100% återvinningsbara

Jag är helt ny på ekologisk skönhet och ni vet nog varför. Ni känner ju mig: jag vill aldrig kompromissa vare sig med resultat eller “glamourfaktorn” – hudvård är en lyxig stund, som en avkopplande rutin i vardagen och därför är helhetsintrycket viktigt. Doft, konsistens, förpackningar – allt spelar roll. De flesta ekologiska skönhetsmärkena, åtminstone fram till några år sedan, hade omoderna produkter i grådassiga förpackningar, svårarbetade konsistenser och unkna dofter. Nu börjar märkena fatta grejen: i konsumenter vill ha ALLT, både lyxen och ekocertifieringen! Patyka är därför ett extra roligt märke att starta den “gröna” resan med.

Vilka produkter ingår i min nya rutin? Jag fick med mig sex produkter att testa från Patykas lansering på The Lobby. De har inte sponsrat mig, utan gett mig produkterna som PR-prov (pressprov). De sex produkterna är först av allt deras rengöringstrio med rengöringsolja, rengöringsskum och toner. Samt serumet Antioxidant Perfecting Serum och krämen Sacred Lotus Face Cream. Eftersom jag gillar att addera en olja och lätt kan bli torr använder jag upp min sista slatt Verso-olja och går därefter över till Patykas klassiska Huile Absolue.

Här kan du handla Patyka!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *