Beauty

En helg i Paris: besök på Louis Vuitton, Diptyque och Citypharma

Diptyque Tam Dao Shower Balm

Low buy november gick toppen – sen kom Paris. Men det var väntat! Jag handlar helst på resor och sparar mina större köp till speciella tillfällen. Som en helg i Paris! Vad fick följa med mig hem? Förutom en stor påfyllning på inspirationskontot blev det tre stopp: på Diptyque, Louis Vuitton och Citypharma. Låt oss kika!


Diptyque Philosykos Solid Perfume

Diptyque gör mina favoritljus men den här gången fick ljusen vänta. Valet föll istället på kroppsbalsamet Tam Dao Body Balm som är ett återfuktande kroppsbalsam med träig, myskig doft samt parfymen Philosykos i fast form: en liten, svart dosa fylld med doft i balmformat du enkelt kan ta med dig. Förutom designen och den smarta förpackningen är Philosykos en fin, varm fikondoft som påminner om sommar. En perfekt resedoft. Kanske redan i vår?

Louis Vuitton Cosmetic Pouch

Louis Vuitton-besöket resulterade i ett köp jag suktat efter länge – kanske inte det allra mest glamourösa, men desto mer praktiskt! – nämligen Cosmetic Case, alltså den lilla, rundade necessären, i det svarta épilädret jag har tre andra LV-köp i: Alma-väskan, kortfodralet och Agendan, alltså den klassiska filofaxinspirerade kalendern. Épi är ett räfflat läder som är hållbart och tåligt, perfekt för något som ligger i en väska och kanske skrapas mot nycklar.

Bioderma / Vichy / Embryolisse / Avène / Caudalie

Och så Citypharma! Den stora apoteksbutiken som säljer storpack av franska apoteksfavoriter till superpris. Det är ett givet besök på varje parisweekend och anledningen till att jag alltid flyger med incheckat bagage just till Paris – jag tror att jag och Vendela, som jag reste med, tog med oss 10 liter vätskor hem. Allt från Citypharma! Vad sägs om 0,7 liter micellärvatten från Bioderma, för 8€? Jag köpte tvåpack Vichy-deodoranter, Embryolisse-krämer, wipes, Avène Cold Cream, mists från Caudalie och mycket mer. Nu är jag kittad för ett år framöver!

Tips: med koden BLACK25 får du 25% rabatt på Apoteket.
Där hittar du många franska apoteksprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *