My style

Plaggen jag bär året om

Oavsett säsong och kapsel – plaggen jag listar idag kan bäras året om.

Jag har skapat kapselgarderober i tre år nu och är en inbiten kapselfantast. En kapsel är en koncentrerad garderob, en “garderob i garderoben”, bestående av ett litet antal utvalda plagg som bärs under en säsong. Men! Vissa plagg hänger kvar, året om, oberoende kapsel och säsong. “Trans-seasonal pieces” – plaggen som funkar säsong efter säsong, året om, som ingår i varje kapsel – står i fokus i dagens inlägg!

Tibi Silk Faille Full Skirt med en tunn merinotröja från Arket.

Tibi-kjolen, skor från Henry Kole, skjorta Totême

Tibi-kjolen tillsammans med klackar från Henry Kole.

Tibi Silk Faille Full Skirt & Filippa K Volume Skirt. Det är knappt att en beskrivning av denna skönheter behövs – ni vet hur mycket jag älskar mina vida, under knät-långa kjolar! Ibland bryter jag av med jeans, men allt som oftast ser du mig i silhuetten ovan.

Wolford Aurora Top & Chigaco Bodysuit. Under stickade tröjor i vinter och burna som de är övriga årstider – alla behöver en kort- och långärmad, tunn, stretchig t-shirt! Jag älskar mina från Wolford som behåller färg och passform tvätt efter tvätt. De är inga T-shirts per se; men funkar på samma sätt.

Favoritkjolen tillsammans med Totême Capri Shirt

Totême Capri Shirt. Alla behöver en vit skjorta! Även jag vars garderob har färgskalan svart-svart-svart, har jag mycket nytta av en vit, klassisk skjorta. Den är lika snygg som layering piece på vintern och över bikini i sommar. Min kommer från Totême och har en snygg rundning nedtill och rätt volumiösa effekt.

Filippa K Volume Skirt och Studio Heijne Sunday Dress, här som blus.

Totême Alassio Dress & Studio Heijne Sunday Dress. Alassio från Totême är en garderobsklassiker: luftig, vid och skön, svalkande på sommaren men lika fin på vintern med en tunn merinopolo under. Min Sunday Dress från Heijne är måttsydd och sitter därför perfekt. Jag bär den både som den är, med skärp och under min favoritkjol som blus.

Vilka är dina bästa basplagg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *