Beauty

Ett minimalistiskt beautytips: refills

Ännu mer minimalism! När jag började blogga om stil, kapselgarderober och mode ur ett minimalistiskt perspektiv hade jag i början svårt att applicera samma tänk på min skönhetsshopping. Att köpa smink och hudvård blev som en “shoppingventil” där jag tillät mig gå wild and crazy. Det är rätt sjukt att man måste avvänja sig från att shoppa? Idag har jag samma “färre men värre”-tänk med skönhetsprodukter som med kläder. Lyx för mig är att allt i den lilla samling man har, är perfekt och det absolut bästa.

Idag delar jag med mig av ännu ett minimalistiskt knep – refills!

För kroppen. L’Occitane Almond Shower Oil, en lyxig favorit såhär i torra hösttider med en helt underbar mandeldoft, finns som refill. Du köper först själva pumpflaskan, full av duscholja såklart, och när första flaskan har använts upp fyller du upp den igen, med tvål ur en refill-plastpåse. Också L:A bruket har refill-påsar, både för tvålar – och för doftljus! Du smälter ljusmassan i mikro eller vattenbad och häller sedan innehållet i ett glas eller behållare. En förpackning innehåller det doftsatta sojavaxet, veken, hållare och en förankringsplatta att fästa veken med. Smart, visst?

För parfymälskaren. För oss doftnördar är det ingen nyhet att många parfymmärken erbjuder refills till travel size-parfymer. Byredo gör exempelvis ett vackert etui i läder du sedan fyller med doft-refills. Mer hållbart, billigare i längden och du får med dig din favoritdoft i väskan!

För sminknörden. I sminkväg har det lyxiga sminkmärket Hourglass, som nu finns på NK, tillverkar ett läppstift med den mest vackra, guldfärgade hylsa du sedan köper dessa refill-läppstiftspatroner till. Ekolyxiga Kjaer Weis har samma koncept: du köper först en metallhylsa där krämrouget eller läppstiftet ligger i. När det tagit slut, fyller du på med en refill som skickas i ett etui tillverkad i återvunnen kartong. Jag har skrivit ett helt inlägg om Kjaer Weis produkter här.

Refills från Compagnie de Provence / L’Occitane / Oribe / L:A Bruket

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *