The Style Edit

Stilguide: så packar du inför en sommarweekend

Inlägget innehåller annonslänkar

Packa som ett proffs. Ska du på semester? Svensk sommar i all ära, men få saker slår en weekend i Palma, Santorini eller Barcelona. Men så är det packningen! Jag kan påstå, efter mycket trial and error, att de bästa semestrarna startar med en genomtänkt resväska. Här kommer mina bästa tips!

Skriv en lista över sakerna du alltid ta med dig – laddare, pass, kamera, tandborste och så vidare. Spara inför framtiden. Kryssa av checklistan när du reser och lägg istället tiden på att tänka ut snygga outfits.

Kombinera mera. Försök välja ut plagg som går att kombinera på flera sätt, som kan bäras både på dagen och kvällen, i stan och till och från stranden. Stilrena baddräkter funkar lika bra som topp till kjol. Den vita skjortan går att variera på många sätt och är nog det ultimata semesterplagget. Kaftanen likaså. Jag älskar denna.

Lämna utrymme i väskan. Ingen sommarweekend utan shopping! Även om jag älskar att ligga och läsa under ett parasoll är det kul att varva med en dag i stan. Jag köpte mina bästa sandaler på ön Samos, Grekland, och letar gärna smycken på mysiga marknader. 

Ta med en scarf. Inget känns så lyxigt och vintageglammigt som en scarf i håret tillsammans med stora solglasögon. Snyggt och praktiskt då scarfen får undan håret – väldigt skönt i den svettiga sommarvärmen! Jag älskar denna.

Packa fler smycken än du tror. Om jag ska ut på kvällen bär jag oftast samma kläder som på dagen men adderar ett par klackar, byter frisyr och toppar allt med något dramatiskt i sminkväg. Örhängen är annan snabb-fixare. Tänk färre plagg, fler smycken när du packar och du sparar massor av plats!

1. 2. 3. 4. 5

Bekväma skor. Vare sig du strosar runt på kullerstensgator i varma gränder i någon storstad eller hänger på beachen i sommar är klackskor överskattade. Du får blåsor, svettas och i värsta fall – ramlar och skrapar upp knäna. Satsa på bekväma (snygga!) platta skor du kan ha tunna strumpor i, eller sandaler med breda band nog att dölja compeedplåster, och dina fötter kommer tacka dig!

Ska du resa någonstans i sommar?

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *