My style

Så stylar jag: den vita skjortan

Mitt senaste tillskott i garderoben är den vita skjortan. Och vilket tillskott sen! Ett ikoniskt plagg vars storhet jag inte insett förrän nu men som verkligen “binder ihop” min garderob. Idag visar jag hur jag bäst stylar den.

Den vita skjortans historia. Skjortan är, som så många andra ikoniska basplagg, hämtad från herrgarderoben. Tidigast i historien som underplagg eller nattskjorta, ofta i linne. På 1700-talet bars den som överdel, gärna med en fluffig krage, och på 1800-talet fick den formen den har idag. Vitt har länge förknippats med lyx – ju renare, desto finare – och än idag tänker nog de flesta skrädderi och business när de ser en vit skjorta.

Min vita skjorta får gärna vara stor, luftig och “krispigt” vit. Volym är nyckelordet! Samtidigt måste den sitta snyggt över axlarna och falla rätt. Detaljerna är extra viktiga på ett basplagg, så även här. Manschetter, slag och knappar ska skänkas lite extra omsorg och kvalitén måste vara bra. Det finns inget så fult som en skjorta med dåligt sydda knapphål och trådar som sticker ut! Lyckligtvis har kedjorna fattat och du hittar flera fina skjortor i butik till bra pris.

Alternativ 1. Tillsammans med min favoritkjol gör sig den luftiga skjortan extra bra, särskilt i en modell med slitsar nedtill där jag kan stoppa in skjortan slarvigt. Till fest får en svart spetsbehå kika fram. Älskar att matcha det kristpiga vita med svart spets! Då resten av outfiten är “påklädd” känner jag mig ändå bekväm. Jag matchar med enkla silversmycken och glossig, highlightad hy. På fötterna bär jag mina nya sock-boots från H&M för extra höjd.

Alternativ 2. Den vita skjortan kan lätt kännas business. Den kräver sin styling. Tillsammans med jeans försöker jag tona ner kontorslooken och matchar med ballerinaskor, en enkel väska och röda läppar. För att få skjortan mer avslappnad rullar jag upp ärmarna och knäpper upp en knapp.

 

Fler “så stylar jag”-inlägg:
Så stylar jag H&M Studio-jackan
Så stylar jag min Alma

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *