My style

September snapshots

Ny säsong, ny utmaning. I september gjorde jag en garderobsrensning och sålde och skänkte sådär 5 plagg som inte kändes helt rätt längre. Jag älskar ju att hitta nya minimalistiska utmaningar och när jag läste om “the bottom 10%”, var jag tvungen att testa. Idén går ut på att du ser över din garderob, “betygssätter” dina plagg och accessoarer från 1-10, och rensar ut de plagg som hamnar längst ner och får bottenbetyg. The bottom 10%. På så sätt kommer din garderob bara att bestå av de bästa, mest använda favoriterna. En strategi som funkar oavsett garderobsstorlek men för mig som redan har en ganska slimmad garderob betyder det att halvbra plagg rensas ut. Ni vet, plaggen som jag gillar, men som bärs allt för sällan. Som det inte är något fel på, men som inte känns 100% bra? Allt för trendiga plagg jag inte gillar längre, de där som inte passar perfekt..

Septembers stil. Efter rensningen är garderoben än mer slimmad och jag är tillbaka till min “stil-komfortzon”. Back to basics. Kjol, kashmirtröjor, platta skor. Kärnan. Och på tal om just dessa kärnfavoriter: i september har jag älskat att bära en tröja knuten över axlarna, som på bilden ovan. Ett enkelt sätt att skapa en ny look av få plagg!

 

Fresh / Victoria Beckham Beauty / Exuviance / Diptyque

Skönhetsshopping. Mitt badrumsskåps innehåll blir mindre och mindre, jag använder upp innan jag köper nytt och försöker precis som med garderoben att köpa bättre för varje nytt köp. September, och början av oktober, har bjudit på fyra skönhetsköp du ser ovan.

Avslutningsvis – några av Stockholms mysigaste ställen att besöka om du har vägarna förbi. Schmaltz för god mat, Carl Eldhs Ateljémuseum och Millesgården för konst och en vacker atmosfär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *