Beauty,  City guide: London

Space NK Apothecary

Har du en resa till London inbokad? Då är mitt absolut bästa tips till dig, fellow beautylover, att besöka Space NK!

Space NK Apothecary, som det egentligen heter, är en kedja som finns på åtta ställen i London. Några bara som små “kuber” och pop-up-butiker, vissa är större och bjuder på ett generösare utbud. De har även en onlinebutik som shippar till Sverige – hurra! Det fantastiska med Space NK är deras utbud av nischade, nördiga, underbart härliga skönhetsmärken som inte finns att få tag på någon annan stans. Är du som jag och spenderar många timmar scrollandes igenom Instagram är nog märkena inga nyheter för dig: här finns Herbivore Botanicals, Drunk Elephant, Emma Hardie, Kevyn Aucoin, Hourglass.. Himmelriket!

Från Space NK fick jag med mig fem produkter hem:
en fullsize, fyra minis och ett kit. Scrolla ner för att se mina fynd!

Chantecaille Just Skin Tinted Moisturizer. En lätt, färgad dagkräm med solskyddsfaktor 15 som funkar toppen till varje dag – precis en sån bas jag 9 av 10 gånger är ute efter. Den är liiiite mer matt än jag förväntade mig och behöver någon form av olja under för att en torris som jag ska få det rätta glowet. I övrigt är jag helnöjd. Chantecaille har faktiskt precis landat på NK i Stockholm – hurra!

Herbivore Botanicals Hydrate & Glow Kit. Herbivore är ett instagram-hypat, amerikanskt ”naturligt” märke med ursöta förpackningar. Tänk kristaller, rosenkvarts och millenial pink – lite som Glossiers flummiga storasyster som tänder rökelse och håller seanser efter skolan? Men som ändå hänger med the cool kids. I Hydrate & Glow-kitet jag köpte ingår fyra minisar av märkets mest populära produkter, bland annat serumet Phoenix i gullig flaska med mini-pipett. Ska bli SÅ spännande att testa!

Kevyn Aucoin The Contour Duo. Jag har länge velat testa Kevyn Aucoins konturpuder The Sculpting Powder och när jag hittade den i en miniförpackning, med pudret tillsammans med den champagnefärgade highlightern The Celestial Powder slog jag till! De är båda sådär puder-“krämiga” i konsistensen, lätta att tona ut och funkar bra på min ljusa hudton. När dessa tar slut köper jag fullsizes av dem båda!

Hourglass No. 28 Primer Serum. I min iver att köpa alla minis jag såg (Space NK har miniförpackningar av märkenas mest sålda produkter – perfekt om du vill testa nytt) gjorde jag ett felköp? Jag trodde att jag köpte Hourglass Veil Primer, en primer jag hört mycket gott om. Istället kom jag hem, öppnade förpackningen och insåg att jag visst köpt deras silikonserum istället. Nåväl! Jag har testat den och är överraskat positiv. Den är silikonig, men oljig samtidigt, och glider på enkelt över dagkräm. Ett bra komplement till min Chantecaille-bas som mår bra av lite extra fukt.

Hourglass Caution Extreme Lash Mascara. Hourglass-mini nummer två! Och mitt sista köp från Space NK. Min mascara tog slut i London och jag passade på att köpa en mini av Hourglass nya Caution Mascara. Borsten är triangelformad och lätt att komma åt varje frans med, ger mycket volym och ganska mycket böj och längd. Jag har stött på ännu bättre mascaror och kommer inte köpa en fullsize av denna – jag tror det blir NARS nya Climax nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *