The Style Edit

Städa undan vårgarderoben

SPRING CLEAN OUT

Såhär års byter jag garderob: jag städar undan våren, lägger undan mina ullkappor, höst-vinter-vår-skor och stickade plagg och tar fram sommargarderoben! Dels får jag bättre översyn och ser enkelt vilka plagg jag har att välja mellan de kommande månaderna, dels är höstplaggen fräscha när jag tar fram dem igen i september-oktober!

Klädöverdrag från Granit, galge från Designtorget, klädförvaring från Arket.

KLÄDVÅRD: SKOR, KASHMIR & KAPPOR

Skor. Boots och stövlar, vi ses i höst! Nu är det dags att frossa i sandaler, espadriller och ballerinaskor. Lägg skoblock i skorna du vill ställa undan, låt dem vädra ordentligt och lägg dem sedan i dustbags eller skokartonger.

Stickat. Innan du viker ner dina kashmir- och merinotröjor, låt dem vädra och ge dem en sprits med ett ullspray som fräschar upp och håller skadedjur borta. Jag gillar mitt spray från Gröna Gredelina men du kan också göra ett eget med destillerat vatten, alkohol och en doftolja, gärna lavendel som mal och annan ohyra inte gillar. Om du ska tvätta, kör en omgång med en nopp-borttagare, handtvätta med ett speciellt ullschampo och låt plantorka. De blir som nya!

Ytterplagg. Större ullplagg kan behöva en omgång hos kemtvätten, men för att fräscha upp kan du spraya med samma spray som till dina stickade tröjor och sedan borsta med en klädborste. Förvara svalt och mörkt, inte upphängda utan liggandes i lådor. Lägg ner några cederträkulor och skadedjur håller sig borta!

Ullspray från Gröna Gredelina, ullschampo och kam från The Laundress, linnevatten från Washologi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *