The Style Edit

Stilguide: från sensommar till tidig höst

Det här är ett uppdaterat inlägg från augusti 2018.

 

Att få garderoben att funka över säsongerna, när vädret skiftar, kan vara svårt. Speciellt svårt tycker jag att det är att klä sig i övergången augusti-september, när jobbet och terminen börjar: ena stunden är det varmt och bra väder för bara ben och sandaler (och svettmustasch..), andra stunden börjar det regna och kännas kyligt på mornarna. Vad ska man ha på sig?! Och måste man stuva undan hela sommargarderoben redan? Idag samlar jag mina bästa “transitioning”-tips för en enklare stilövergång mellan sensommar och tidig höst!

Tips: skriv ner din kapselgarderobs plagg och accessoarer i en anteckningsbok.
Jag använder en från Leuchtturm och en vanlig Ballograf.

Rensa, vädra, preppa. Jag kan inte starta upp en ny säsong utan att först göra en stor “släng allt du har på sängen och lägg tillbaka allt fint”-session. Passa på att vädra ur, städa garderoben, steama och vik allting fint. Lägg undan sommarsandalerna och ta fram de stickade tröjorna. Känner du dig extra organiserad, skriv en lista över allt du äger, ta bilder, skapa en kapselgarderob – och överkurs! – skapa en Pinterest-board för din garderob.

Antingen uppe eller nere. Välj dina “nakna” ytor, antingen barbent eller barärmat – inte båda samtidigt. Det kan lätt kännas för somrigt eller för vintrigt. Nu är vi i den perfekta tiden för bara ben, jeans men med en tunn överdel och tunna, luftiga ytterplagg. Så snyggt! Min favoritkombo är som bekant den halvlånga, vida kjolen tillsammans med ballerinaskor och en tunn överdel. Alternativt jeans med någon liten enkel svart topp och en öppen skjorta över som får agera ytterplagg.

Kjol från Tibi, skjorta från H&M, body från Wolford och blus från Arket

Lager på lager. Om du också har en kapselgarderob vet du vikten av att multianvända dina plagg, och jobba lager-på-lager! Att addera en vit t-shirt under din sommarklänning eller ett svalt ytterplagg över dina somriga toppar är ett enkelt sätt att få mer utav din sommargarderob. Kavaj funkar bra som ytterplagg nu innan det blir allt för kyligt, även en längre kaftan över byxor, buren som en jacka, en tunn trench, eller den öppna skjortan. En vit, svart, beige, linne, siden, bomull – skjortan är det perfekta basplagget.

Addera en scarf. Fejka en polo genom att addera en scarf, eller bär den innanför skjortkragen som ett smycke. Blev det plötsligt för varmt? Knyt den om väskan, eller i håret. Totême gör säsongens finaste men du hittar flera hos kedjorna.

Välj skor noga. Skippa sandalerna och frossa istället i säsongens fina ballerinaskor och loafers!

Ballerinaskor från Arket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *