Beauty

The Beauty Edit: Augusti

Sommarens favoriter, medelmåttor, empties & nyheter

The Beauty Edit. Ett inlägg dedikerat till skönhet! Idag tänkte jag gå igenom de senaste veckornas kan-inte-leva-utan-produkter (bland annat en magisk återfuktare!) en lyxig men dyr concealer du inte ska lägga pengar på, närande masker som använts upp och spännande, svartvita skönhetsnyheter.. Fortsätt scrolla!

The Ordinary Hyaluronic Serum / PTR Oilless Oil /Elixir Niactil /Verso Hydrating Mask

EN NY HUDVÅRDSÄLSKLING. De senaste veckorna har jag märkt en dramatisk förändring i min hud och jag ger all kredd till Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%. En otrolig produkt i den mest osexiga förpackning. Är det en fuktkräm? Är det en receptbelagd salva? Ingen vet! Men innanför det tråkiga yttre gömmer sig en fantastisk fuktgivare. Med 4% koncentrerad niancinamid tillför den fukt och ska hjälpa mot pigmentering, fina linjer, orenheter och rodnad. Niancinamid, eller vitamin B3, är en superingrediens som hjälper mot det mesta och passar såväl en acnehud, dig med rosacea eller en torris som jag. Den hjälper viktiga enzymer i huden att bilda kollagen och lipider, stärker barriärfunktionen och verkar antiinflammatorisk. Min hud ser jämnare ut i tonen, min rodnad kring näsa och haka har lagt sig, antalet hormonella utbrott har minskat och framförallt – jag är SÅ ÅTERFUKTAD. Köp den här.

Vill du läsa mer om min hudvårdsrutin? Klicka här.

 

Fler favoriter: Tarte Amazonian Clay Blush Paaarty / Clarins SOS Comfort Mask / Dennis Gross Peel Pads

AOCH, SA PLÅNBOKEN. Det gör lite ont att erkänna det, men jag måste klassa Tom Ford Emotionproof Concealer som en medelmåtta. Med tanke på priset, 450-ish kronor, kan man förvänta sig ett mirakel. Och den är fin – den är tunn och ger en fin finish men applikatorn (som mer ser ut som en sned läppglansapplikator) funkar inte. Du måste “trippeldippa” för att få upp nog med produkt för ett öga och det orkar jag inte. Inte för 450 kr..

DEN TOG SLUT. Jag har återfuktat lite extra i sommar, inte bara med Niancinamid-gelén, utan också med olika fuktmasker. Jag har bland annat använt upp favoriten SOS Comfort Mask från Clarins. En närande, fet fuktmask (snarare fettmask!) som varit extra skön efter en dag i solen. Jag har också lagt en del härliga sheetmasks på semesterkvällarna.

SVARTVITT HOS CHANEL. Chanels höstkollektion är svartvit – hurra! Chanels makeupdisk blev ännu lite finare och min ekonomi lite sämre.. Blanc et Noir de Chanel består av bland annat ett svart och tippexvitt nagellack, ett svart (transparent) läppglans, skimriga, nästan “blöta” top coat-ögonskuggor och en skimrande primerkräm. Jag har inte lagt vantarna på något (än..) men är mycket, mycket sugen på allt som skimrar..

Fler nyheter som fångat mitt intresse:

Fenty Beauty har lanserat en återfuktande bas i hela 50 nyanser: Pro Filt’r Hydrating Foundation.

Linda Hallbergs underbart krämiga Fantasticks finns nu i fem nya färger. Jag älskar skimriga Extra.

Och Pixi har släppt en toner med retinol och jasmin jag är väldigt sugen på att testa!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *