Beauty

The Beauty Edit: yuzu, gloss och enkel hudvård

Yuzudofter, glossiga läppar, ‘back to basic’ hudvård och spännande nyheter

Jo Malone Yuja Cologne

YUZU. När Jessica bloggade om dofter med noter av citrusfrukten yuzu blev jag genast intresserad. Yuzu, eller yuja som den också kallas, beskrivs som en hybrid mellan citron och apelsin i storleken, och mandarin och grapefrukt till smak och doft med tjockt skal och en frisk, lite bittersöt doft. Jag älskar en frisk, fräsch citrusdoft till sommaren – som min storfavorit L’eau de Neroli av Diptyque – så yuzu låter som en doftnot helt i min smak. Att Jo Malone har lanserat en yuzudoft i limiterad upplaga passar därför väldigt bra! Ännu bättre är att Åhléns just nu har 20% rabatt på en valfri skönhetsvara..

‘A citrus to enliven the senses, ripening in abundance on verdant trees in a secret garden.. The mouthwatering fizziness of this striking fruit is enhanced with woody depths of cedarwood and a resinous touch of fir balsam’

Fenty Beauty Slip Lip Shine Lipstick

GLOSSIGA LÄPPAR. Det var länge sedan jag sträckte mig efter ett matt, täckande läppstift. Vem minns Anastasias liquid lipsticks? Jag älskade nudenyansen Pure Hollywood. Nu vill jag ha glossiga, enkla, behöver-ingen-spegel-läppstift som ger lite färg och mycket fukt. Som Fenty Beauty Slip Shine Lipsticks eller LH Cosmetics Fantasticks. Gloss är nödvändigtvis inte min favoritformula, men ett glossigt stift? Perfekt.

BACK TO BASICS. Min hud har inte varit glad de senaste veckorna. Jag gissar att det är resan till Norrland som är boven: jag har haft tjocka lager solskydd, ätit mer socker än vanligt och sprayat myggmedel över hals/nacke för att inte bli ihjälbiten. Huden svarade med envisa innebrännare och knottror kring haka/hals. När min hud blir känslig går jag helt back to basics: jag slutar med syror, undviker parfymerade produkter och allt “aktivt” och använder en enkel rengöring och en enkel fuktkräm. Gärna från ett failproof apoteksmärke som Avène eller La-Roche Posay. Efter en vecka brukar huden vara tillbaka till sin vanliga form igen. Ovan ser du mina mildaste hudvårdsfavoriter.

The Ordinary 100% Niancinamide Powder

NIANCINAMID-NYHET. Apropå enkel hudvård – vill du stärka upp hudbarriären och lugna en ledsen hud, titta efter superingrediensen niancinamid! Niancinamid, eller vitamin B3, hjälper flera av hudens viktiga funktioner. Den är barriärstärkande, verkar utjämnande, minskar rodnad och hjälper till att minska porer. Jag använder The Ordinarys niancinamidserum dagligen, nu har märket släppt ett puder du kan addera till valfri kräm eller serum. Jag står självklart på väntelistan!

Charlotte Tilbury Airbrush Bronzer

NYFIKEN PÅ.. AIRBRUSH BRONZER. Mitt bästa puder är Charlotte Tilburys Airbrush Flawless Finish Powder. Så finmalt, så mjukt, så lyxigt! Nu har en bronzer släppts i samma serie. Jag har stora cravings!

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *