Beauty

The Beauty Edit: Oktober

En sen skönhetssammanfattning men en gedigen sådan,
med recensioner av
förra månadens favoriter, önskningar och mest spännande nyheter.

Dr Dennis Gross Resurfacing Liquid Peel hittar du här.

En rejäl exfolierare: Dr Dennis Gross är känd för sina exfolierande syraprodukter. Nyligen lanserade man Professional Grade Resurfacing Liquid Peel som jag fått hem att testa: en tvåstegspeeling som ska ge professionellt resultat hemma. Jag har gjort kemiska peelings på salong och min hud gillar det verkligen. Då var det mandelsyra, här är det en blandning av AHA- och BHA-syror ihop med bromelin, ett exfolierande enzym som ska ge peelingen ännu en skjuts på traven. En månad in i testandet, två gånger i veckan, kan jag se hur huden både i panna, t-zon och kinder fått ett annat glow och mina små fräknar och röda partier runt näsa och haka är mindre. Jag gillar resultatet, men produkten är DYR. Är den värd det, får vi se. Jag kommer med en uppdaterad recension om 8-12 veckor!

En klassiker från Clinique.

Tillbaka till det kryddiga, varma. Jag byter doft efter säsong och återvänder till höst- och vinterfavoriten Tom Ford Tobacco Vanille. Jag har också börjat samarbeta med doftprenumerationstjänsten Sniph som skickar hem parfymprover  månadsvis – läs mer om det här.

Den tog slut! Efter en rejäl peeling är det härligt med en återfuktande mask. Jag har gjort åt ännu en – Clinique Moisture Surge Overnight Mask tog slut förra veckan och jag spanar givetvis efter en ersättare. Jag gillar Moisture Surge-linjen och har använt både fuktkräm och -mist i samma serie men är sugen på att testa något nytt. Kanske den här gamla favoriten?

Makeup i stick-format. Mycket smidigt!

Två favoriter i stickformat. Jag morgon-sminkar mig efter devisen “så glammigt som möjligt på kortast tid”. 06.00 har jag ingen tid att spilla! Jag har gillat krämiga produkter i stickformat: de är behändiga, enkla och lätta att ta med sig för en touch-up. BareMinerals Complexion Resque Foundation Stick är en återfuktande, krämig foundation i uppskruvbart stickformat. På med några svep, och blanda in med fingrarna, voilá. Milk Makeup Bronzer Stick funkar likadant: du sveper på produkt och borstar in, eller blandar ut med fingrarna. Finns exklusivt på Sephora.

Två önskningar. Mitt stora favoritmärke Diptyque lanserade precis ett doftljus tillsammans med konstnären Jean-Michele Othoniel med namnet Othoniel Rosa. Förhoppningsvis kan jag få med mig ett hem på parisresan nästnästa helg! Där tänker jag också spana på Charlotte Tilbury och Surratt..

 

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *