My style

Tio outfits, ett plagg: trenchcoaten

10 outfits, 1 plagg


Jag må älska mina under knät-långa, vida kjolar. Men på plats nummer två kommer det perfekta ytterplagget. Jag älskar ett bra ytterplagg som “kapslar in” allt det fina under.
Idag visar jag 10 sätt jag stylar trenchcoaten!

Väska från ATP Atelier, sockboots från H&M (liknande här)

Min trench från Acne Studios är ett av mina bästa reafynd. Från att ha suktat efter den till fullpris, hittade jag den på 70% rea. Gissa sedan hur många mikrosekunder det tog för mig att klicka “add to cart”! Modellen heter Amarris och var en del av 2018 års sommarkollektion. En lång, svart trenchcoat med alla de klassiska trench-detaljerna men en modern, oversized passform och blåsvarta knappar.

Klackar från Balenciaga, kjol från Tibi, skjorta från Totême

En klassisk vit skjorta, favoritkjolen och ett par klackar, finns det en snyggare outfit? Jag gillar kläder med volym, men markerar gärna midjan för att skapa former, som med en högmidjad kjol som här. Eller i form av en trench, med skärp i midjan men i övrigt en överdimensionerad, voluminös silhuett.

Acne Studios Double-breasted trench coat

Väska från Louis Vuitton, sockboots från Henry Kole

 Med rätt ytterplagg blir kappan eller trenchen som ett lager som “kapslar in” allt det fina under och det blir genast enklare att klä sig. Bara att svepa den om sig och addera accessoarer! Här bär jag Acne-trenchen knuten i midjan över en enkel svart klänning, tillsammans med sockboots och min LV Alma.

Vita jeans från Weekday, sneakers från Novesta, väska från Residus, tröja från Arket

Mules från Manolo Blahnik, trench från H&M, byxor från H&M, kashmirtröja från H&M

När vädret blir kallare, men inte så kallt att en kappa behövs, är trenchen perfekt då den tål regnrusk. Jag stylar den med mer höstiga accessoarer, stickat och denim.Som sagt gör trenchen att du kan välja enkla, sköna plagg undertill, eftersom trenchen står i centrum och “gömmer” plaggen undertill. Perfekt när du gör ärenden eller går på stan. Här har jag valt en varm stickad tröja och mjuka leggings. Dragkedjan nedtill är en snygg detalj som passar extra bra med mules. Snyggt och bekvämt.

Trench från Totême, jeans från H&M, boots från Stories, skjorta från H&M

På min önskelista står en speficik typ, eller silhuett, av den beiga. Jag letar efter en oversizead variant i just rätt beiga ton – inte för sand, inte för brun, inte för gul – med vida ärmar. Längden är viktig: jag vill kunna ha den både till jeans och kjol och då är längden avgörande. Kjolkanten får inte synas. Kanske är denna från Totême ett alternativ? Den ligger under “Coming soon” på Totêmes hemsida och ska börja säljas i mitten av december.

Klänning från Sabina Sommer, boots från RM Williams, väska ATP Atelier

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *