Beauty

Vårens doftgarderob

Inlägget innehåller annonslänkar

Byter du doft efter säsong? Jag verkar alltid dras till samma slags doftnoter, men byter parfym några gånger per år. På sommaren älskar jag fikon, som lyxiga By Terry Flagrant Délice. På vintern bränner jag tunga kanel- och vaniljdoftande ljus. Däremellan frossar jag i vita blommor! Vill man vara fancy kan man kalla det “doftgarderob” som byts efter säsong. Idag visar jag vårens doftgarderob! En samling som inte direkt blev mindre efter januaris Paris-resa..

Doftoljor från H&M Conscious Exclusive ’17. Ekologiska, praktiska rollerball-parfymer som går att blanda, eller användas separat. Min vårfavorit är den citrusfriska Lemon Amour med aprikos och melon. På mig blir den lite bitter, som doften av citronskal. Very fresh.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt. Tänk en strand mot karga klippor, en blåsig, regnig dag där fuktig havsluft drar in. Även denna en “frisk” doft som passar bra i vår när jag drömmer om lätta, luftiga plagg (och bara ben bara är några veckor bort!). Jag har tyvärr bara ett prov på denna, måste nog köpa en fullsize. Visst måste jag? Ja.

Chanel no 5 L’eau. En lätt doft, även den med doft av citrusfrukter, neroli och de där tvålliknande aldehyderna men också damaskusros, jasmin och mysk. Jag varvar den med Byredo Blanche. Den kan bli lite tråkig och intetsägande men är perfekt de där “jag vet inte vad jag vill dofta”-dagarna.

& Other Stories gör grymma kläder och skor, men det är framförallt skönhetsprodukterna som sticker ut. Man gör idag flera doftserier där varje doft ackompanjeras av handtvål, skrubb, showergel, kräm och bodymist. Perfekt för mig som älskar att samla.. Vårens doftlansering har namnet Sicilian Sunrise och är doftsatt med citron, grapefrukt och röda vinbär, jasmin och mysk. Fräsch, fruktig med det där “varma” i botten jag tycker om! Ser ni också något vitt och gult framför er? Vårens trendfärger.

På tal om & Other Stories. Jag kan inte sluta använda mitt senaste köp, handtvålen Perle de Coco! Mjölkig kokos, varm vanilj och karamell. En riktig godisbit med intensiv, söt doft som varar länge. Såg att det finns en doftolja och en bodymist i sortimentet. Måste bli min snarast möjligt!

Mitt senaste dofttillskott är Calvin Kleins uppdaterade version av doften Obsessed, som lanserades första gången 1985. Jag var på parfymvisning för några veckor sedan och fastnade just för denna CK-goding som krossar varje fördom jag haft om just CK-dofter (tänk sportig citrus och omklädningsrum i åttan). Den kommer i två varianter, vita Obsessed och svarta Obsessed Intense. Båda är väldigt härliga, den första mer fräsch, den andra har ett uns peppar i sig (!) som känns nytt och roligt. Jag gillar dofter som sticker ut!

Sugen på en ny doft? Här är några av vårens nyheter! Calvin Klein Obsession, en soon-to-be klassiker med lavendel och peppar som accent. Chloé Nomade, en blommig chypré med plommon och fresia. Miu Miu L’Eau Rosée Edit, en mjuk mysk- och liljekonvaljdoft. 

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

7 Comments

  • Carina

    Självklart byter jag doftgarderob efter säsong! Vintern hör till de tyngre, kryddiga dofterna (tänk Hemes Ambre Narguile), medan sommaren är fräsch och lätt, antingen svagt blommig (jag är en sucker för den nu utgångna Acqua di Gio för dam samt Acqua di Parmas Arancia di Capri). Dessutom är jag svag för myskdofter och liljekonvalj (jag säger bara Penhaligons ´Lily of the Valley´!) så ditt tips om Miu Mius doft tar jag till mig och ska jag provsniffa snarast möjligt! 🙂

  • Hanna

    Jag doftar Byredos La Tulipe året om. Jag fick den tillsammans med ett resetui av läder, av min man på vår första bröllopsdag och nu kan jag inte tänka mig att bära någon annan doft, den är jag helt enkelt.

  • Nathalie Nieve

    Byter absolut doft(er) efter säsong! Har halva vintern burit en massa vårdofter då jag längtat efter vår så länge – vita köttiga blommor, ylang-ylang, citrus, luftighet. Ikväll går jag dock till sängs med Gucci by Gucci, en varm honungs- och patchoulidrypande doft som jag använder mer på hösten egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *