Beauty,  Youtube

Video: My Night Time Routine

Apropå mitt stora beauty-inlägg igår, här kommer en video som grädden på moset! Jag och Gordon spelade in min ”Night Time Routine”, min hudvårdsrutin på kvällen. När det kommer till hudvård har jag märkt att consistency is key. Att ha en rutin som funkar (som du kan göra i sömnen) kommer ge dig en bättre hud på lång sikt.

Min kvällsrutin består av fyra steg. Tillsammans ger de massor av återfuktning och näring under natten!

Steg ett: en återfuktande mist
Istället för att smacka på en kräm och nöja sig där gillar jag att jobba lager-på-lager för att verkligen skydda och återfukta huden. Det går i princip att addera hur många lager du vill så länge du tänker “lättast först”! Jag börjar med en återfuktande mist. Just nu gillar jag min mist från Omorovizca men du kan också blanda en fuktgivande toner med några droppar olja/serum.

Omorovicza Queen of Hungary Mist / Caudalie Beauty Elixir

Steg två: ett serum med hyaluronsyra
Hyaluronsyra är en fantastisk ingrediens: den kan binda upp till tusen gånger sin egen vikt i vatten och finns naturligt i huden. Jag fyller på med extra genom att massera in ett koncentrerat hyaluronsyra-serum. Det behöver inte vara dyrt – The Ordinary gör ett fantastiskt serum.

The Ordinary Hyaluronic Serum / Pestle & Mortar Pure Hyaluronic Serum

Steg tre: en närande olja
Dags för åter-fettning! För en återfuktad hud behövs inte bara fukt, utan fett också. Eftersom det är kväll behöver du inte vara rädd för att huden ska bli fet och sminket glida runt. Störs du ändå av den feta känslan, ta en stund till att massera in oljan och låt den sjunka in innan du lägger kräm.

Verso Super Facial Oil / Klairs Freshly Juiced Vitamin C Drops / Apotekets Mandelolja

Steg fyra: en rik nattkräm
Avslutningsvis, över din fukt-mix, addera en fetare nattkräm som verkar under natten. Med krämen sist ”kapslar” du in fukten och får mest utav dina produkter. Leta efter ingredienser som är bra på just detta “inkapslande”, så kallade ”ocklusiver”, och olika fetter. Ceramid är ett slags fett som hjälper huden att “hålla ihop” sin skyddande barriär så att fukt inte dunstar bort.

Verso Night Cream / Embryolisse Lait-crème Concentré / Dermalogica Sleep Cocoon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *