My style

Volym, volym, volym!

Valentino SS 19 / Eliurpi

Volym upptill, volym nedtill, markerad midja. Så kan den silhuett jag vill klä mig i 2020 bäst sammanfattas! Från att bara bära de vida kjolarna till tätt åtsittande, långärmade överdelar, för att sätta så stort fokus som möjligt på volymen nedtill, vill jag nu ha volumiösa, vida ärmar och “puffiga” blusar. Som en överdriven timglasform med silhuetter som står ut från kroppen. Tänk 50-tal, Balenciaga. Som inte visar kroppen, utan plaggen, tyget och sömnaden. Drama!

Steamer från Steamery

Midja, rätt material och en steamer. För att lyckas med den volumiösa silhuetten, se till att markera midjan, så att din outfit inte blir som ett stort sjok av tyg. Och välj rätt material! Leta efter tjocka material utan stretch och syna sömmarna. Investera i en steamer som gör blustyget krispigt och slätar ut skrynklor.

Den vida klänningen. Breda manschetter, klädda knappar, ett tyg med tyngd som “står ut”, som krispig bomull eller lyocell skapar den rätta, volumiösa känslan. Det luftiga, “flowiga”, vida som böljar när man går. Som min favoritklänning Alassio från Totême.

The Row SS 17 / Rodebjer Kellman Blouse

Den vita blusen. Jag älskar fortfarande mina Wolford Chicago Bodysuits men sträcker mig oftare efter volumiösa varianter som mitt senaste klädköp – Rodebjer Kellman Blouse. Min nya blus har de vackraste detaljerna: hög polokrage, breda manschetter, pärlemorsknappar och en vid, böljande silhuett. Magi!

Totême Capri Shirt / Celine SS 19

Den svarta blusen. Likväl som jag älskar en krispig, vit skjorta är det något visst med en svart, volumiös blus med vida ärmar tillsammans med min vida kjol eller ett par raka jeans. Min favoritblus heter Peone och kommer, även den, från Totême.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *